Mobiel onbeperkt internet; wordt steeds belangrijker!

October 1, 2014 | In: Topdeals

Wie onlangs iOS 8 heeft binnengehaald op zijn smartphone of tablet en mobiel de Telegraaf heeft bezocht heeft het al gezien. Onderaan het artikel staat nu een extra social media button om artikelen te delen, namelijk, WhatsApp. Lang leve de gratis messengers! En lange de nog steeds toenemende populariteit van messengers als WhatsApp en Twitter.

Providers in paniek
Het is wel duidelijk dat al deze gratis ‘spullen’ tot grote ergernis zijn van de Telecomproviders. Resultaat van al die gratis spullen voor providers? Sterk teruglopende verdiensten. Er wordt namelijk steeds minder gebeld en gesms-st. Een mooie bron van inkomsten voor providers, vooral als je buiten de bundel kwam en aan het eind van de maand stevig moest bijbetalen. Dit lijkt snel verleden tijd te worden.

Wat wil de consument?
De consument weet precies wat hij wil; of alles onbeperkt of – in ieder geval – onbeperkt mobiel internet. Er is al een provider die dat heeft en dat is Robin Mobile, de andere providers zijn hard op zoek naar een nieuwe verdienmodel waarbij belminuten en sms’jes een kleinere of geen betekenis meer in spelen. Maar door de komst van allerlei gratis, communicatie apps, zullen providers wel met iets nieuws moeten komen. Helemaal nu blijkt dat WhatsApp binnenkort waarschijnlijk komt met voice over IP bellen; wat zoveel wil zeggen als gratis bellen over je internetverbinding. Lees hier waarom onbeperkt internet nog meer verstandig is.

Tijden veranderen
Tijden veranderen, dat is waar. De vraag naar onbeperkt mobiel internet blijft groeien en dat zet de telecommarkt behoorlijk onder druk. We zijn dan ook benieuwd hoe het jaar 2015 eruit zal gaan zien qua spelers en abonnementen. Tijden veranderen, maar dit lijkt een revolutie te gaan worden.

Comments are closed.